Vad händer efter att Verva läggs ner?

Det är väl ingen nyhet för folk i branschen att Verva.se stänger ner om någon dag (nyårsafton), men det har varit lite oklart vad som händer med Vägledningen för 24-timmarswebben.

Många av oss vet säkert redan att Peter Krantz (tidigare Verva) har startat upp eutveckling.se på privat initiativ, och där kommer vägledningen att leva vidare, tills vidare.

Computer SwedenComputer Sweden skrev den 15 december lite om vad som kommer att hända under 2009 (förhoppningsvis), och här kan du själv läsa artikeln E-delegationen försenas. Tanken är att en e-delegation skall ta över efter Verva, men den står inte klar förrän tidigast första kvartalen 2009.

Du kan också läsa Verva lämnas att självdö, också Computer Sweden, som berättar att Finansdepartementet som har hand om Verva har skött nedläggningen uselt. Bland annat kan löner komma att frysa inne, och publikationer och officiella rapporter (Vägledningen bland annat) inte på ett säkert sätt kommer att tas om hand av. (Se ovan om eutveckling.se).

Representanter för 20 universitet och lärosäten skriver till regeringskansliet att:

Vi som arbetar med universitetens och högskolornas webbplatser är mycket bekymrade över denna utveckling. Riktlinjerna och nätverksträffarna har sparat mycket tid åt oss och har varit ett viktigt stöd i arbetet med att höja kvaliteten på våra webbplatser.

Det skall bli intressant att se vad som händer under 2009 med Vägledningen.

Liknande inlägg

Annonser

2 thoughts on “Vad händer efter att Verva läggs ner?

  1. Hej Nicke

    Skönt att slippa bevaka även det området, och jag ser att du verkar göra det med glans och bravur. Vore bra om vi kan ha lite tätare kontakt, jag skall bland annat lägga till ditt rss-flöde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s