7 anledningar att bygga en tillgänglig webbplats

En målad sjua.

En målad sjua.

Här kommer ett gäng argument till varför du skall fundera på att börja jobba med tillgängligheten på just din webbplats eller blogg. Det kan nämligen löna sig.

 1. Du får fler besökare
  Eftersom det är fler som kan använda din webbplats när du skriver bra länkar som fler kan förstå, använder riktiga listor för menyer och formaterar dina rubriker på rätt sätt så är det ganska självklart.
 2. Det går att använda din webbplats på ett bättre sätt
  Eftersom den följer standarder och konventioner för fler besökare en bättre upplevelse av din webbplats och det är troligare att de sparar sidan som ett bokmärke eller tipsar en kompis om den.
 3. Sökmotorerna älskar dig
  Google och andra stora sökmotorer kommer att indexera din webbplats bättre och ge dig mer trafik eftersom du bygger din webbplats enligt standarder och på ett bättre sätt.
 4. Föregångare för andra i din nisch eller bransch
  Du bygger både förtroende och är ett föredöme för andra i din bransch eller nisch, eftersom du visar vägen. Anda kommer att följa ditt goda exempel.
 5. Det är lättare för den som skapar/editerar sidor
  Eftersom du använder dig av standarder, konventioner och mycket förutbestämda rutiner och bestämmelser för din webb slipper du eller din webbredaktör att fundera på vad som gäller, vad som är snyggt, eller vad som funkar. Det är bara att göra.
 6. Det blir billigare i längden
  Det kostar tid och pengar att att underhålla och kanske i framtiden uppgradera och utveckla din webbplats. Att bygga tillgängligt innebär i vissa avseenden att bygga enligt standarder, och när du gör det är din webbplats framtidssäkrad.
 7. Innehåll blir blir lättare hittat, läst och förstått
  Att jobba med tillgänglighet på sin webbplats innebär att man går igenom hela webbplatsen från början. Kan innebära det i alla fall, helt beroende på din ambitionsnivå, din budget och din lust. När du gör det, passar du också på att kolla på andra bitar på din webbplats som kanske halkat efter. Sökmotorn, menystrukturen, menyval och annat som man bestämmer och sedan glömmer bort.

Håller du med mig, har jag glömt något, är jag helt ute och cyklar? Skriv gärna en kommentar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s