100 procent tillgänglig webb, går det?

Webbstrategen Per Axbom som driver bloggen axbom.se slår hål på myten om att det går att göra en webbplats som är tillgänglig för alla.

Han menar att det är omöjligt bland annat eftersom man måste ställa många användares behov mot varandra, och vems är då viktigast?

Per menar vidare att man visserligen inte kan certifiera webbplatser, men att det går att certifiera processer, alltså sättet man arbetar för att nå en tillgängligare webbplats.

En feg lösning försöker bemöta kraven hos alla, misslyckas med att bemöta någons krav, och slutar sina dagar som en evigt medioker, eller usel, lösning

Jag tänker själv på hur vi jobbar med min organisations nya webbplats, och funderar på om det är tillräckligt med att ta hjälp av representanter för vår olika funktionshindrade grupper, kompletterat med någon form av tillgänglighetstest av webbyrån som vi jobbar med. Hm…

Liknande inlägg

Relaterade artiklar

Vad tycker du själv?

Vad har du för syn på tillgänglighet, certifiering och hur jobbar du med din webbplats? Kommentera gärna det här inlägget om du har samma, eller motsatt uppfattning om tillgänglighet på en webbplats.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s