Funkas Kommunbarometer mäter tillgänglighet manuellt

Domare och spelare som tycker olika

Domare och spelare som tycker olika

Nu erbjuder tillgänglighetsexperterna Funka Nu tillgänglighetsmätning på alla Sveriges kommuners webbplatser. Mätningarna kommer inte att vara automatiska utan göras manuellt, för hand, men riktiga människor. Ett bra sätt att se om webbplatsen verkligen är tillgänglig.

Funka Nu beskriver sin mätning så här på sin webbplats:

Vi kommer att gå igenom Sveriges kommuner, län för län, och mäta tillgänglighet genom en kombination av granskningar och tester. Vi bedömer innehåll, navigering och koncept. Vi tittar på språk och pedagogik men även grundläggande teknisk tillgänglighet. Vi ger en samlad bedömning för hela webbplatsen, men även bedömningar av respektive del.

Det går att prenumerera på Funkas Kommunbarometer för 1000 kronor per år, och för en kommun borde det inte vara en för hög summa. Skall bli intressant att se resultaten från de första testerna.

Glöm inte bort att du kommer väldigt långt på att göra egna mätningar på din webbplats. Jag skriver till exempel om hur du testar grundläggande tillgänglighet (se länkarna nedan), ett resultat som kan ligga till grund för ett beslut att genomföra djupare tester.

5 relaterade artiklar om webbplatsmätningar

Den här bloggens inlägg om mätningar och tester

Kommentera och ha chans på miljonen

Kommentera gärna det här inlägget, de tre mest givande kommentererna har nämligen chans att vinna en miljon (eftersom jag skickar en trisslott om du också mailar din adress till larsbara@gmail.com). Som vanligt vill jag veta vad just du tycker. Och ja, det är jag som är enväldig domare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s