Färdigt mallpaket för kommuner

Många färdiga mallar till EPiServer CMS

Många färdiga mallar till EPiServer CMS

Såg just att man på Meridiums webbplats erbjuder ett färdigt mallpaket för EPiServer CMS om du är en kommun. Vilken service! Du behöver inte lägga en massa timmar på att fundera på hur din kommunwebb skall se se, vad den skall innehålla, om den är tillgänglig eller inte. Men visst är det väl SiteVision som är störst på kommunwebbar? Lite siffror finns hos 24timmarsbloggen i artikeln ”Ställningen i publiceringssystemsmatchen”.

Läs gärna också om Funkas kommunprojekt som går ut på att försöka skapa en gemensam struktur för kommuners webbplatser.

Rättvisa länkar

Det här inlägget är ett snabbtips, så det blir inte så mycket mer än det här. Men skriv gärna en kommentar, det ligger fortfarande en trisslott i potten och väntar för mest givande kommentar.

Jobbar du på en kommun, vilket CMS använder du?

Annonser

2 thoughts on “Färdigt mallpaket för kommuner

  1. Jag tror att kommunmallar kan vara bra för många. Man kommer rätt långt snabbt men man ska vara medveten om att det fortfarande är en ordentlig genomgång av organisationens och besökarnas behov som ska ligga till grund för webbplatsutformningen. Beroende på hur de kraven ser ut så kan det påverka utformningen. Ska man arbeta med målgrupper till exempel? Om barn är en målgrupp kommer den sidan behöva se ut och fungera på ett helt annat sätt än den för företagare. Du måste kanske arbeta med bilder för navigering istället för text.

  2. Håller helt med dig björn, mallarna är säkert till stor hjälp, men de tar inte bort arbetet med målgrupper, struktur och så vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s