Vägledningen för 24timmarswebben lever vidare

Vägledningen för 24t timmaswebben

Vägledningen för 24 timmarswebben

Offentliga Rummets andra dag meddelar statssekreterare Dan Ericsson under sitt föredrag om ”Förnyelse och innovationskraft i offentlig sektor (pdf)” att vi som oroat oss för att arbetet med Vervas vägledning för 24timmarswebben kommer att falla i glömska, kan andas ut. I e-delegationens arbete ingår att förvalta det arbete som numera nerlagda Verva skapade, och vid behov utveckla den.

Ur kommitédirektivet för delegation för e-förvaltning:

Delegationen ska inventera och vid behov utveckla den tidigare E-nämndens och dåvarande Vervas vägledningar och rapporter på det aktuella området.

Jag andas härmed officiellt ut.

Även Finansdepartementets sakkunnige Magnus Enzell försäkrar att arbetet med Vägledningen går vidare (min Twitteruppdatering under hans föredrag).

För alla oss som jobbar med webben inom kommuner, regioner, landsting och andra offentligheter har Vägledningen varit ett gott stöd på flera plan:

  • Mot chefen för att få förståelse och därmed finansiering
  • Mot medarbetare för att få dem att göra rätt
  • Mot leverantörer för att kunna kravställa leveranser

När Verva hastigt avvecklades i december blev det därför lite turbulent bland oss webbfolk ”Vad kommer att hända med Vägledningen?”. Det skall i alla fall bli intressant att se hur arbetet med vägledningen utvecklar sig. För min del är det i alla fall fortfarande klart att Vägledningen gäller, tills någon säger något annat. Jag vet att den har ett par år på nacken och bland annat behöver stämmas av mot WCAG 2.0, men det får vi ta.

Relaterade inlägg

Andra bloggar om

Kommentera och prenumerera på bloggen

Gratis uppdateringar via RSSJag vill gärna veta dina synpunkter på det här inlägget, så skriv vill en kommentar om du har tid och lust. Och om du gillade den här artikeln, glöm inte att prenumerera på mitt RSS-flöde för fler gratis artiklar, eller följ @larskarlsson på Twitter.

Annonser

2 thoughts on “Vägledningen för 24timmarswebben lever vidare

  1. Låter riktigt bra. Jag har ju även tryckt på för att Vägledningen ska överleva så detta är ju ett steg i rätt riktning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s