E-delegationen har ny webbplats

Det är Nicke Nyfikens Blog som avslöjar att E-delegationen kommer med ny webbplats under vecka 41, och när jag provade edelegationen.se så ser jag att den är igång. På tiden tycker vi som jobbar i offentlig sektor med tillgängliga webbplatser, och säkert många andra webbdesigners och användbarhets-gurus. Även Relaterat skriver mer om E-delegationen.

Nu blir det kanske lättare att få insyn i hur arbetet med nedlagda Verva´s Vägledning för 24-timmmarswebben förvaltas vidare. Skall självklart bli intressant och se om/hur väl E-delegationens nya webb själv lever upp till Vägledningen. Jag kan ju alltid göra mitt enkla tillgänglighetstest, om det kniper. Har redan kollat rubrikerna, och de saknar en H1, vad säger man om det?

Kommentera och prenumerera på bloggen

Gratis uppdateringar via RSSJag vill gärna veta dina synpunkter på det här inlägget, så skriv en kommentar om du har tid och lust. Och om du gillade den här artikeln, glöm inte att prenumerera på mitt RSS-flöde för fler gratis artiklar, eller följ @larskarlsson på Twitter. Eller följ min blogg med bloglovin.

Annonser

4 thoughts on “E-delegationen har ny webbplats

 1. ”de saknar en H1, vad säger man om det?”

  Att WCAG-reglerna (i just det här avseendet) är ett ogenomtänkt teoribygge. Vad skulle vara en naturlig H1-a på deras startsida?

 2. Tja, säg det .. ”Välkommen till E-delegationen”, eller ”Edelegationsns webbplats”, kanske?

  Eller vad menar du?

  Och skaffa en gravatar, människa .. ! 🙂

 3. Välkommen till…”-rubrikerna försvann med 90-talet. Det var en lättnad att se den sortens innehållslösa överskrifter försvinna.

  Att sätta dit en ”Välkommen till E-delegationen” skulle uppfylla WCAG:s bokstav, men inte vara till nytta för någon, vare sig man läser den själv eller får den uppläst av en skärmläsare.

  Lyckligtvis är det ett övergående problem, även om vi som försöker följa WCAG också i dess mindre genomtänkta delar kommer att få dras med det många år framöver. Om jag tolkar HTML 5 rätt, så finns det inte längre något krav på en H1 för hela sidan (däremot kan man ha en för varje ‘artikel’)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s