Vervas vägledning skall anpassas till WCAG 2.0

I e-delegationensStrategi för myndigheternas arbete med e-förvaltning (pdf, nytt fönster)”, läser jag bland annat på sidan 13 att Vervas vägedning för 24-timmarswebben skall  anpassa till WCAG 2.0.

Att anpassa tjänster och information efter användarnas behov ställer krav på myndigheterna i fråga om e-inkludering. Delegationen ska därför utveckla Vägledningen 24-timmarswebben. Denna ska anpassas till kraven i WCAG 2.0. Vidare ska Kammarkollegiet få i uppdrag att dels redovisa hur arbetet går med att ställa krav på användandet och tillgänglighet i upphandlingarna, dels delta i arbetet med framtagandet av den nya europeiska standarden för upphandling av tillgänglig informationsteknologi.

Vi som jobbar med tillgänglighet i offentlig sektor kan andas ut, igen, eftersom vi baserar mycket av våra beslut, våra förankringssätt och arbete med tillgängliga webbplatser på 24-timmarswebben. Undrar vilken tidsplan som gäller, 2010 är redan nästa år.

Relaterade länkar

Kommentera och prenumerera på bloggen

Gratis uppdateringar via RSSJag vill gärna veta dina synpunkter på det här inlägget, så skriv en kommentar om du har tid och lust. Och om du gillade den här artikeln, glöm inte att prenumerera på mitt RSS-flöde för fler gratis artiklar, eller följ @larskarlsson på Twitter. Eller följ min blogg med bloglovin.

Annonser

One thought on “Vervas vägledning skall anpassas till WCAG 2.0

  1. Ping: Vervas vägledning skall anpassas till WCAG 2.0 « Tobias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s